Ingeborg van Logchem, ritmische massagetherapie, bewegingstherapie en psychosomatische oefentherapie

Ik ben Ingeborg van Logchem, mede-initiatiefnemer van het Therapeuticum Culemborg, waarmee een grote wens in vervulling is gegaan.
Ik kwam in 2004 in aanraking met de antroposofie doordat mijn oudste dochter als kleuter naar de net gestarte werfklas ging. Ik was warm verrast door het voor mij zo kloppende mensbeeld en de visie op wat een gezonde ontwikkeling en omgeving is voor mens en kind. Ik bezocht vanaf die tijd veel lezingen, congressen en pedagogische bijeenkomsten op het gebied van de antroposofie.
Vanaf 1992 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar in de 2e-lijns gezondheidszorg, zowel als houding- en bewegingstherapeut, maar ook als senso-motorisch therapeut in praktijken en op scholen, waarvan 26 jaar lang in het speciaal onderwijs.
Ik raakte steeds meer geïntrigeerd door de invloed van de biografie, omgevingsfactoren, gedrag, opvoeding, emotioneel trauma en dergelijke in relatie tot fysieke klachten.

Na mijn 4-jarige opleiding tot psycho-sociaal therapeut en de daarop volgende 2-jarige opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut én een opleiding tot slaaptherapeut, kon ik de samenwerking tussen lichaam en geest in mijn behandeling meer volledig aanbieden.
Daarna ontdekte ik tot mijn groot genoegen dat er een verdiepende antroposofische opleiding bestond voor mijn vakgebied.
Met veel enthousiasme geef ik in het therapeuticum, naast de psychosomatische interventies (kijk voor het aanbod op www.fysiotherapie-culemborg.nl), bewegingstherapie en ritmische massagetherapie. Dit is een zachte, harmoniserende en ademende massagetechniek. Hierbij worden over- en onderbelaste processen weer in evenwicht gebracht en het zelfherstellend vermogen van de mens aangesproken.
De behandeling kan in zijn totaliteit bestaan uit ritmische massage met therapeutische olie, orgaaninwrijvingen, warmtepakkingen en bewegingstherapie.
De therapie wordt volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysio- of oefentherapie en is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt.

Ter aanvulling op wie ik ben; ik heb een relatie en ben moeder van drie dochters en heb twee bonus-dochters. Met allevijf prijs ik me heel gelukkig! In mijn vrije tijd zing ik graag en trek ik er op uit. Ik hou van teksten schrijven, gezellige dingen voor in huis maken, van Zuid-Frankrijk en van katten, maar ik ben ook vooral een ‘mensen-mens.’

Wees welkom en voor meer informatie kunt u mij mailen of bellen.